Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Kleintjes worden... groot!

Veulens die rennen en spelen in de wei of lekker liggen te slapen in het zonnetje... het is prachtig om te zien. Maar: kleine veulentjes worden groot. Daarom is het belangrijk dat we meteen beginnen met de opvoeding.

Het gedrag van een veulen bestaat hoofdzakelijk uit instincten en reflexen. Het is daarom ook niet vreemd dat een veulen met zijn achterbenen slaat zodra hij wordt aangeraakt. Straf hem hier dus niet voor! Straffen kun je sowieso niet beter doen, omdat een veulen nog niet begrijpt wat goed en fout is. Beter is het om een veulen te belonen voor wat hij wél goed doet.
Probeer de dingen die hij fout doet in het begin zoveel mogelijk te negeren. Natuurlijk hoef je niet alles van je veulen te pikken. Veel veulens knabbelen en bijten graag. Ben je hier niet van gediend? Duw je veulen dan vriendelijk, maar duidelijk weg. En wees hierin consequent. Daar pluk je later de vruchten van!