Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

 

Leerlingen Wellant college steunen KiKa

Celine Trapman en Anna Van Prooijen zijn twee sportieve studenten van het Wellant college mbo Dordrecht. Zij volgen daar de opleiding paard en sport. Als onderdeel van hun eindexamen hebben zij de Wellant Cup 2016 georganiseerd.

De Wellant cup is een dressuur- en springwedstrijd voor iedereen die bij het Wellant college is betrokken. Deze wedstrijd bestaat uit KNHS dressuur B t/m Z2 paarden en pony’s. KNHS springen BB t/m Z paarden en pony’s, impuls en Bixie. Dit jaar vond het evenement plaats bij de Develruiters in Heerjansdam op zondag 12 juni 2016.

Celine en Anna kwamen op het idee om dit evenement te koppelen aan KiKa, wat staat voor Stichting Kinderen Kankervrij. Kika houdt zich bezig met het financieren van onderzoek naar de behandeling van kinderkanker. Kika telt al 250.000 donateurs en er worden jaarlijks ruim 4.000 acties per jaar voor Kika georganiseerd. De Wellant Cup 2016 was er daar één van.

Celine en Anna haalden daarmee maar liefst een bedrag van € 1.021,00 op. Een prachtig resultaat voor kinderen die immers buiten horen te spelen met vriendjes en vriendinnetjes en niet ziek op bed of in een ziekenhuis te liggen!