Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Let op Energie en suikers in voeding

Granen bevatten zetmeel, wat in het lichaam wordt omgezet in suiker. Dat geeft energie en dat is prima, mits je paard het nodig heeft. Maar te veel energie kan je paard of pony ook iets te enthousiast maken. En te veel suiker kan leiden tot overgevoeligheid en gezondheidsproblemen, zoals dunne mest, koliekverschijnselen, hoefbevangenheid en overgewicht. Daarom is het goed om eens kritisch te kijken naar suiker en zetmeel in het rantsoen van jouw paard of pony.
Ruwvoer is de basis voor ieder rantsoen, het bevat ook energie (uit o.a. suiker) en bouwstoffen. Maar wanneer je wilt presteren of lange buitenritten maken, is deze energie soms onvoldoende om je paard op gewicht te houden. Daarnaast zijn vitaminen en mineralen nodig voor een goede gezondheid. Pavo heeft verschillende producten met zeer lage suiker- en zetmeelgehaltes in het assortiment. Als je het rantsoen voor jouw paard of pony eens persoonlijk wilt doorspreken met een deskundige, neem dan contact op met voeradvies@pavo.net of tel. 0485-490702.