Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

 

Heide Distanz, endurance-race te paard voor het goede doel
7 - 9 juli 2017

Naam: Viola Welter
Leeftijd: 36
Functie: fondsenwerver LUMC Vriendenstichting en Bontius Stichting
Werkzaam bij het LUMC sinds: 2016
Zet zich in voor: kinderentertainment in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC

“Een endurancewedstrijd is een soort marathon te paard. Of in dit geval meerdere marathons, want met mijn paard Iros leg ik in 24 uur een afstand af van minimaal 80 en maximaal 160 kilometer. Het is een droom die uitkomt. Sinds vijf jaar rijd ik dit soort wedstrijden, maar deze is wel heel bijzonder. Zo is dit de langste en zwaarste wedstrijd waaraan ik ooit heb deelgenomen. Bovendien starten we om middernacht, in het pikkedonker. Ik ben er al maanden voor in training. Om mijn eigen conditie op te bouwen, maar vooral ook die van mijn paard. Net als iedere ster heeft ook hij een stand-in, want voor zo’n zware wedstrijd moet je in topvorm zijn en een ongeluk zit in een klein hoekje. Zijn stand-in is mijn andere paard Abbath. Dat we samen voor een goed doel gaan rijden, maakt het extra speciaal.

Praat je in de zorg over geld, dan gaat het altijd over de financiering van medische zaken. Activiteiten daaromheen, bijvoorbeeld om het verblijf van patiënten zo aangenaam mogelijk te maken, vallen buiten de financiële boot. Maar daarom zijn ze nog niet minder belangrijk. Neem het entertainment op de kinderafdeling. Een groep fantastische vrijwilligers vermaakt daar dagelijks heel zieke kinderen, die vaak lang in het ziekenhuis liggen. Die afleiding doet wonderen, en geeft ze zelfvertrouwen. Ook maken de vrijwilligers bijvoorbeeld filmpjes met kinderen die niet beter worden, als blijvende herinnering voor hun familie.

De enige manier om dit soort activiteiten draaiende te houden, is met giften van particulieren en bedrijven. Ik wil daar zelf graag mijn steentje aan bijdragen. Dat doe ik door me voor de Heide Distanz te laten sponsoren. Hoeveel ik ga ophalen weet ik niet, maar de eerste donaties zijn al binnen. Met de opbrengst kan de kinderafdeling hopelijk nog meer inspirerende dingen organiseren. Zodat de kinderen daar zich weer even kind voelen in plaats van patiënt. En op hun eigen manier hun dromen kunnen laten uitkomen.”

Doneren kan via https://forms.lumc.nl/lumc2/bontius_donatie
Vul bij 'Ik geef de voorkeur aan onderzoek/project:' 'Going the Distanz' in.
Of via IBAN NL40INGB0007522135 tnv LUMC Vrienden Stichting ovv Going the Distanz

Mijn voorbereidingen kun je volgen op: https://www.facebook.com/goingthedistanz/

Meer informatie over de LUMC Vrienden Stichting waarvoor ik het geld werf, vind je op www.lumcvriendenstichting.nl