Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Marlies van Baalen: 'Ik rijd altijd met een doel'

Marlies van Baalen was pas zeven jaar oud toen ze voor het eerst Levade kampioen klasse Z werd. Inmiddels heeft ze het geschopt tot internationaal Grand Prix dressuuramazone en vormt ze samen met haar familie de vaste kern van Dressuurstal Van Baalen. Een portret.
 
Als dochter van Coby van Baalen lijkt een carrière in de paardensport voor Marlies een schot voor open doel, maar niets is minder waar. “Ik ben natuurlijk opgegroeid in de dressuurwereld, maar dat is geen garantie voor bevlogenheid. Mijn broer bijvoorbeeld doet helemaal niets met paarden. Hij heeft vroeger wel een blauwe maandag gereden, maar hij had altijd meer belangstelling voor de tractoren op het terrein. Het is natuurlijk wel zo dat de drempel om te beginnen met rijden voor ons laag was, ofschoon ik best een tijd heb moeten zeuren voordat mijn eerste pony er kwam.” Met de komst van pony Anjonette is de succesvolle carrière van Marlies nog niet geboren. “Anjonette was zo vlug en fel, daar had ik best wel even moeite mee. Ik heb daarom eerst nog een jaar op de manege gelest, voordat ik voldoende zelfvertrouwen had om op Anjonette te rijden.” En met succes, want met Anjonette wordt Marlies onder andere Nederlands kampioen Z-dressuur. (Lees verder)