Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Versterk de band met je paard

Het klinkt zo mooi: een paard die voor je door het vuur gaat. Maar lang niet alle paardeneigenaren en hun paard beschikken over zo’n band. Wat kun je daaraan doen? 

Tips band met paard versterken
1.
Bezoek je paard zo vaak mogelijk, niet alleen als je wilt trainen. Ga lekker samen wandelen en laat je paard grazen aan de hand. Of wees gewoon in zijn buurt. Je paard moet zijn beste maatje natuurlijk wel goed kennen!

2.
Zorg dat je zoveel mogelijk zelf je paard verzorgt. Paarden kunnen namelijk nog wel eens eenkennig zijn.

3.
Blijf rustig. Het is belangrijk dat je in alle situaties je rust bewaart. Je paard moet immers kunnen vertrouwen op zijn ‘rots in de branding’. Leer je paard kalmeren en moedig hem aan op jou te vertrouwen, bijvoorbeeld door hem te laten zien dat jij een bepaald voorwerp wel durft aan te raken.

4. Neem een leidende positie aan. En neem een houding aan die bij die positie past. Zorg dat duidelijk is hoe jullie verhoudingen liggen. En laat je paard niet over jou heen walsen!

5. Wees consequent. Niet alleen in je leidende rol, maar ook in je positiviteit. Probeer je paard altijd te stimuleren en benader hem opgewekt. Je paard zal deze houding van je overnemen!