Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Voorkom diefstal van je zadel

Helaas worden er nog steeds veel paardenzadels gestolen. Soms gaat het om één zadel, maar regelmatig om een complete zadelkamer die leeg wordt gehaald. Er zijn uiteraard wel wat ‘bekende’ acties die je kunt ondernemen om dit tegen te gaan. De bekendste twee maatregelen zijn je zadelkamer of je zadelkast goed af te sluiten. In de praktijk lukt dit niet altijd en zeker niet bij een manege waar mensen in-en-uit lopen. Ook zie je bij diefstallen vaak dat de sloten opengeknipt worden en de zadels alsnog verdwenen zijn. Camera’s ophangen schrikt wel af, maar brutale dieven zijn daar op bedacht en komen dan ook vaak onherkenbaar in beeld. Bovendien is bij het bekijken van de beelden de diefstal al gepleegd.
Paardenzadels zijn erg duur en staan bijna nooit geregistreerd. Hierdoor zijn ze ook nog eens gemakkelijk te verhandelen in het buitenland. Dieven slaan hun slag vaak in één keer op meerdere adressen in dezelfde regio. Voor de manege en paardenstallen kan dit flink in de papieren lopen, maar ook een hobbyist kan dit veel geld kosten.
 De beste maatregel is om het zadel zo te merken dat een dief dit direct ziet en weet dat het zadel niet meer door te verhandelen is. Hier is een goedkope oplossing voor gevonden. Een combinatie van een handstempel met opdruk naar keuze en een speciaal stempelkussen. Dit stempelkussen (StazOn) bevat een inktsoort die geschikt is om op leer mee te stempelen, droogt snel en is niet meer te verwijderen. De stempel kan op ieder formaat gemaakt worden met tekst of logo naar keuze. Je kan er bijvoorbeeld een afbeelding op zetten, of je naam en telefoonnummer. Het zadel is met deze actie waardeloos geworden voor de dief en iedereen kan zien van wie het zadel is. Je kunt dezelfde stempel gebruiken voor al je zadels.

Tom Stultiens
www.bedrijfsstempels.nl