Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Iets lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is. (Nelson mandela)

Bij het zien van deze foto zullen jullie denken, dát paard heeft grote oren?!?! Bedankt, dat hoor ik wel vaker!
Zonder gekkigheid, dit is Iejoor, mijn ezeltje. En Iejoor is niet zomaar een ezel, Iejoor kan hele bijzondere dingen die de meeste van jullie nooit bij een ezel zouden verwachten.
Hoe vaak ik wel niet gehoord heb terwijl ik lekker aan het wandelen was met Iejoor: "Hee meisje, daar moet je op zitten hoor" of "Is ie ziek, omdat je naast hem loopt?".
Maar dit is niet alles wat ik tijdens onze wandelingetjes hoor, heel vaak vragen mensen mij: "Is ze zwanger?" Waarbij ik natuurlijk lachend en geduldig uitleg dat het ten eerste: een ruin is, en ten tweede (tegen de paardenleeks): een ruin is een "geholpen" hengst!

Maar goed, ook al is Nederland een welvarend land met een Westerse cultuur, toch blijf het algemene idee nog steeds dat ezels alleen maar gebruikt kunnen worden als lastdier. Dit zal natuurlijk niet iedereen denken, maar wat ik uit ervaring heb geleerd is dat de meeste mensen dit nog steeds denken.

Ik wil hier samen met Iejoor verandering in gaan brengen, en wij zijn al goed op weg, al zeg ik het zelf!
Iejoor heb ik nu drie jaar. Gelijk toen hij bij mij stond ben ik hem gaan trainen in de vrijheidsdressuur.
Dit pakte hij érg goed op en ik merkte dat hij het ook erg leuk vond om te doen, waardoor het halve werk al gedaan is!
Je kan namelijk zelf wel erg veel willen qua kunsten uit de vrijheidsdressuur, maar als het paard/pony/ezel/varken/geit/schaap/kip (eigenlijk kunnen alle diersoorten getraind worden in de vrijheidsdressuur) niet gemotiveerd is, zal je niet heel ver komen.

Iejoor heb ik kunnen motiveren door zijn lievelingssnoepjes als beloning te gebruiken, namelijk: WORTELTJES!
Hij houdt erg veel van lekker eten en haalt daarom ook alles uit de kast wanneer hij iets lekkers ziet, ruikt of hoort.
Wanneer ik bij Iejoor en zijn paardenvriendinnetje Winnie op de wei ga lunchen, gaat meneertje dan ook pontificaal voor mij staan, om kusjes te geven, een rondje te draaien, te gapen, te schudden met zijn hoofd, en dan is dit nog niet eens de helft van wat hij dan allemaal uit de kast trekt!
Een echte clown is het, hij maakt mij dan ook regelmatig erg aan het lachen!

Jullie zullen het nu niet meer verwachten, maar toch heeft Iejoor ook zijn minder leuke kanten, namelijk de welbekende EZELMANIEREN. 
Het gebeurt niet vaak, maar eens in de zoveel tijd wil Iejoor toch even bewijzen dat hij nog altijd een echte ezel is!
In mei 2015 hebben wij voor de 2e keer op Animal Event mogen staan, we hebben een hartstikke leuk weekend gehad en we waren allebei best wel moe aan het einde van de laatste dag.
De trailer was voorgereden en ik was blij dat we weer lekker naar huis gingen, en heerlijk konden uitrusten. Echter, Iejoor had het nog steeds wel erg naar zijn zin op Animal Event en dacht daar iets anders over.

Hij wou niet de trailer op.

Twéé lange uren heb ik geprobeerd Iejoor te trailer op te krijgen. Snoepjes, grasjes, boterhammetjes, het mocht allemaal niet baten. Op een gegeven moment, toen het huilen me nader stond dan het lachen, kwam ik op het idee om de laadklep van de trailer op een verhoogd stuk te zetten, zodat het wat vlakker stond en Iejoor er misschien minder moeite mee zou hebben.
Pfffff... ik kon mij toen wel voor m'n hoofd slaan dat ik dáár niet eerder aan had gedacht.
Meneertje ezel liep er in één keer op! Zo heb ik nog véél meer leuke en grappige verhalen over de dingen die ik allemaal mee maak met Iejoor, maar dat is té veel om hier allemaal te noemen!

Op de planning van de evenementen waarbij ik samen met Iejoor aanwezig zal zijn staat Horse Event , op zondag 13 september zal ik samen met Iejoor een demonstratie “vrijheidsdressuur met een ezel” geven.

Ook zijn wij uitgenodigd voor het evenement Paard & Erfgoed te Boschoord. Hier zullen wij ook een demo gaan geven!

Wij hebben hier erg veel zin in en wie weet komen we jullie een keer ergens tegen op een evenement!

Liefs,
Merel en Iejoor