Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

 

Verslag van het EK

Wauw… wat hebben we een fantastische tijd met elkaar gehad gedurende het EK in München! En wat ben ik onder de indruk van al jullie interesse en support als ROS-lezer. De likes op Facebook, de leuke berichtjes en mails. Heel erg bedankt! Ons allereerste EK Working Equitation, wat een ervaringen en wat een indrukken. Vier dagen lang mochten wij ons meten met de groten der aarde. En hoe. Echt, als je deze ruiters en amazones ziet die al sinds vijftien jaar actief en fanatiek met de Working Equitation bezig zijn dan kun je niet anders dan genieten. RESPECT met hoofdletters.

Working Equitation is zo’n moeilijke en veelzijdige sport. Terwijl het er (dat is altijd de instinker) zo gemakkelijk uit ziet. Met een en hetzelfde paard dressuur, stijltrail, speedtrail en koeienwerk doen is echt een waanzinnige uitdaging! Ik denk dat we absoluut trots mogen zijn op onze mede Hollanders. Je moet het maar 'even' doen.. Na een reis van veertien uur op zo’n immens terrein als dat van Pferd Internationaal te München voor de hele wereld rijden. Ja! De hele wereld inderdaad, aangezien het allemaal op livestream te bekijken is.

Waren we perfect? Nee (nog) niet!! Hadden we prachtige paarden, sympathieke ruiters en hebben we ons stinkende best gedaan? JA! Met prachtige momenten, ook met baalmomenten, maar dat is zo mooi aan sport. Winnen & verliezen, succes & teleurstelling: alles ligt dicht bij elkaar. Wij hadden wel een hele grote plus … Wij hadden: de HOLLANDERS! Een geweldige groep supporters, fans en liefhebbers uit Nederland en zelfs uit Duitsland voor deze dagen even ook Nederlanders (Met een heus fanclub  t-shirt voor Ton en Epona’s Staccato). Dagelijks werden ze geroemd om hun onuitputtelijke gejuich voor werkelijk elke ruiter, met verschillende vlaggen zodat iedereen aangemoedigd en uitgezwaaid kon worden. Zelfs op de livestream werden we regelmatig in beeld gebracht en werd de waardering hiervoor uitgesproken.

De organisatie van Pferd International Munchen en van het Europees Kampioenschap Working Equitation bedankt de Hollanders voor hun fantastische sportiviteit en enthousiasme. Dit is WE! Wij met elkaar. Ik was trots om erbij te mogen zijn. En ik wil mijn enorme waardering uitspreken richting de ruiters en begeleiders van het Nederlandse Team, jullie hebben het gedaan! Nu snel verder trainen en alle leermomenten uit gaan pluizen. Nogmaals heel erg bedankt voor al jullie support, we spreken elkaar vast snel weer.

Sportieve groet Aletta Duivenvoorden

 

 


 

 

Officiële loting

Zojuist zijn alle deelnemende paarden van de Europese Kampioenschappen Working Equitation 2016 door de strenge ogen van dierenartsen en juryleden gekeurd. Er was even stress toen “onze” Grelo WH van Robert nogmaals zijn draf moest vertonen. Met zijn af en toe jolige Spaanse gangen wilde het comité hem nogmaals bekijken. Maar gelukkig gaan we nu toch echt als compleet TEAM starten met onze wedstrijd. Iedereen is door de keuring gekomen, er is een uitgebreide fotoshoot voor alle sponsoren geweest en we gaan nu snel een hapje eten. Dan volgt vanmiddag om 14.20 de soundcheck. Zoals jullie misschien al weten rijdt je bij deze tak van sport altijd op muziek. De muziek moet uit het land van herkomst komen, dus voor ons muziek die uit Nederland komt. Wat onze ruiters hebben gekozen dat houden we natuurlijk nog eventjes geheim! Maar ik mag al wel verklappen dat het voor veel mooie (en soms hilarische) verrassingen zal zorgen. Er is een startlijst waarbij de ruiters per land achter elkaar aan, elk 10 minuten krijgen om in de hoofdring te rijden. Eigenlijk dubbel feest, aangezien je op deze manier niet alleen je muziek kan horen door de enorme speakers, maar je paard kan ook alvast even wennen aan de indrukwekkende omgeving. Elk paard reageert anders op muziek en zo mag je zelf aangeven hoe hard je de volumeknop opengedraaid wil hebben Ik zeg knallen …

Vanmiddag om 17.00 uur zal dan de officiële loting plaatsvinden voor de startvolgorde van de dressuurproef. Morgen om 09.00 uur  gaat de dressuur van start en wie er de spits af mag bijten? Dat vertel ik jullie later!

Sportieve groet uit München

Aletta Duivenvoorden

 

 

 


 

Op naar de vetcheck

Goedemorgen Nederland, de eerste zogenaamde 'echte' dag gaat beginnen. Het is nu acht uur en we hebben zojuist met elkaar in het hotel ontbeten. Natuurlijk hadden de paarden dat al veel eerder gedaan dankzij onze topgroom Hillie. Iedereen zat toch nog wel wat slaperig om zich heen te kijken.. niet gek als je bedenkt wat we gister gedaan hebben! Kleine review….

Op maandag 2 mei was het dan eindelijk zover. Op reis richting München. Na alle voorbereidingen en zelfs nog een extra trainingsdag 1 mei van onze coaches Jessica en Zefanja gaan we dan toch echt vertrekken. De paarden hebben hun benodigde certificaten om Duitsland in te mogen en wij hebben onze tassen gepakt. Toch bijzonder dat de paarden echt veel meer bagage hebben dan wij… Het is maar een week, maar het lijkt alsof we een half jaar weggaan als de auto’s en trailers bepakt en bezakt klaar staan. Uitgezwaaid door onze thuisblijvers vertrekken we om 22.00 uur. Na een lange reis komen de paarden om half elf  ’s ochtends aan. Samen met Desiree, Karine en dochter Bloom was ik vooruit gereden en hadden we  de boxen klaargemaakt en alle versieringen vast opgehangen. Zo weet in ieder geval iedereen dat de Hollanders er zijn! De paarden zijn nog lekker wat gewerkt en verwend met massages etc zodat ze zo snel mogelijk van de reis herstellen. De een een beetje stram van het lange reizen en de ander juist heel olijk, maar allemaal fit en in topconditie. Met het team ’s avonds nog gezellig gegeten (een hele invasie met 13 luidruchtige Hollanders, en dan te bedenken dat de meesten pas vanavond aankomen…) en toen vielen we allemaal om van de slaap. Zo’n nacht doorrijden en dus eigenlijk twee dagen achter elkaar rennen en vliegen is best pittig!

Vandaag zullen we na een korte trainingssessie om 9.00 uur de vetcheck ingaan. Deze is om 9.44 en voor elk paard staat exact 1 minuut. De vetcheck is natuurlijk een ontzettend belangrijk moment. Stel je voor dat je net op een steentje stapt, je net even door de bocht glijdt? Niet aan denken! We gaan knallen. Vanmiddag is er nog een soundcheck voor het geluid in de arena en daarna nog een training samen met de bondscoach voor de puntjes op de i.

Ik houdt jullie op de hoogte, we gaan er een fantastische dag van maken.

Sportieve groet uit München
Aletta Duivenvoorden