Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

Manege Purmerbos: 'Wij doen hier alles samen'

Hoewel Manege Purmerbos pas vier jaar bestaat, is het bedrijf van de zusjes Scheijde in de wijde omgeving bekend. “Voor de opening in 2007 hadden we al een wachtlijst.”
  
De manege is volgens Nathalie Scheijde een beetje een uit de hand gelopen hobby. “Mijn zus en ik doen van jongs af aan alles samen. We rijden allebei sinds onze kinderjaren, gingen altijd samen naar stal en naar de wedstrijden en hebben allebei in de verlichtingszaken van onze ouders gewerkt. Onze droom was om samen een ruitersportzaak te beginnen, in Purmerend zit er namelijk geen. Maar toen we met de gemeente in gesprek raakten, opperde deze om een manege te beginnen, waar wij tevens een ruitersportzaak in konden beginnen."
Eind 2006 openden de zusjes het pensiongedeelte van de manege, dat plaats kan bieden aan veertig pensionklanten. De manege heeft zowel in de binnenbak als in de buitenbak een eb- en vloedbodem, verschillende paddocks, een longeercirkel, poets- en wasplaatsen en een solarium.
Begin 2007 startten de eerste lessen. “We hebben eerst een maand alleen de gevorderden gelest, zodat de paarden een beetje konden wennen. Want ja, het welzijn van de paarden staat toch voorop.” Afgelopen november is de ruitersportzaak op de bovenverdieping gerealiseerd waar meer ruimte is en dus een groter assortiment. Deze is elke zaterdagmiddag geopend om echt te shoppen, uiteraard kun je voor alle veel voorkomende artikelen de gehele week tijdens de lestijden kopen. Lees verder