Fresh Bloemen & Planten Tuinontwerp Beet Duiken Rovers Karper Mama Wetenschap in beeld Historia GoodFood Hart voor dieren

 

ROS-Bloggers

 

Marja: tekstblogs

Ik ben Marja, 50+  en moeder van 2 studerende dochters, Bernette en Jeanelle. Beide zijn ook zeer gepassioneerd als het gaat om paarden(sport). Ik ben Bioloog, gepromoveerd in de Biochemie en werk als Coördinator Primaire Processen & Beleid (lid management team) bij Technologiestichting STW.

Ik heb samen met Bernette een IJslander, Grýla  (4-ganger) en een mini-Shetje, Dita. Dita was bedoeld als gezelschapspaardje voor Grýla, maar zij bleek zo graag te willen werken dat we met haar zijn gaan mennen. Heerlijk voor de slee of voor het wagentje. Grýla is door Bernette zelf opgeleid en wordt uitgebracht op IJslanderwedstrijden.

Bernette rijdt bij ervaren IJslanderruiters nog 3 verzorg-IJslanders en inmiddels rijdt ze ook met regelmaat op een IJslanderstoeterij mét ovaalbaan. Natuurlijk gaat Grýla dan vaak mee.

Jeanelle rijdt dressuurpaarden van andere eigenaren en brengt deze -als ze zover zijn- uit op dressuurwedstrijden. In haar pony-tijd is ze met een E-pony tot de Z1 gekomen en heeft ze als ‘belofte voor de toekomst van de KNHS Noord-Brabant’ deelgenomen aan een speciaal hiervoor opgesteld trainingsprogramma (mentaal en praktijk). Bij de wedstrijden ben ik zoveel mogelijk van de partij, als moeder-coach, als mede-groom en/of als proeflezer.

Ik wil graag mijn passie voor paardensport delen met anderen en doe dat via Twitter en via het ROS blog.

 
 


 
 

 

Marloes: tekstblogs

Bloggen, leuk! En ook nog over mijn favoriete hobby, paardrijden. Natuurlijk rijd ik het liefste, leukste en braafste paard ter wereld... Ongeveer. Ik rijd een 1.30m kleine Fjord met een zeer eigenwijs karakter. Althans, wanneer hij zich uit mag leven bij mij in de weekenden. Doordeweeks is hij echt de liefste pony die er bestaat, wanneer hij zijn ‘werk’ doet. Hij helpt namelijk speciale kinderen in hun ontwikkeling, als co-therapeut voor kinderen met autisme, ADHD of andere (gedrags)stoornissen of beperkingen. Hij is geduldig, helpt elk kind even graag en verovert meteen je hart met zijn zachte blik. Iedereen die hem kent, vindt hem goud waard!

Deze bijzondere pony heet Frutske en vormt een kleine kudde met merries Isie Lief (Shetlander, ook co-therapeut) en Midola (KPWN, eigen paard van de therapeute). Ook al is hij niet mijn eigendom, ik hoor al jarenlang bij hem. Voordat ik fulltime werk kreeg, heb ik zelf bij veel kinderen geholpen. Ook nu help ik nog regelmatig een handje. Er ontstaan zoveel mooie momenten die van onschatbare waarde zijn. Zelf vind ik net als de kinderen rust bij onze paarden. Het is mijn manier om even te ontsnappen aan het gehaaste leven. Want denken aan iets anders dan waar je op dat meteen mee bezig bent? Fout! Eén seconde afgeleid? Ook fout! Je wordt meteen door je pony afgestraft. Bovendien ziet de wereld er vanaf de rug van een paard heel anders uit! Gaan jullie mee op avontuur?

 

 
 


Ingrid: Tekstblogs

Hallo, mijn naam is Ingrid Keizer, en ik vind het super om me te mogen voorstellen als nieuwe ROS-blogger.

Ik ben getrouwd en moeder van drie pubers, twee jongens en een meisje. Met mijn dochter deel ik een passie; paarden. Zij rijdt zelf ook intensief paard. Het is waarschijnlijk dus toch een erfelijke virus 😉
We hebben twee onwijs grappige, maar vooral erg lieve labradoodles: Ody en Boomer. En last, but not least zijn we trotse eigenaar van een mooie Friese merrie, Feyona. Feyona is 6 jaar oud en heeft een gouden karakter. Over haar zul je de komende tijd waarschijnlijk veel meer te weten komen.

Als tiener had ik een New Forrest, een ongelofelijk leuk beestje met heel veel humor. Heel veel mooie herinneringen heb ik aan haar, wat een dame was dat. Heerlijke buitenritten en spannende rengalops in de wei. Ik was hoogzwanger van mijn oudste zoon, toen ze stierf. Een heel verdrietige periode die door de komst van mijn zoon weer wat zonniger werd gemaakt.
Door omstandigheden heb ik daarna niet meer aan een nieuw paard gedacht, ik vond het wel goed zo.

Maar het paardenvirus kruipt waar het niet gaan kan en na 15 (!) jaar kwam daar ineens Feyona op mijn pad.
Met haar ben ik weer aan het paardenavontuur begonnen en ik vind het erg leuk dat ik jullie daar deelgenoot van mag maken.

 Devica: fotoblogs

Hoi ROS-lezer! Ik ben Devica en dit is mijn haflinger Athos. Al jaren ben ik geïnspireerd in paardenfotografie. Daarom ben ik heel blij dat ik het ROS-(foto)blogteam mag versterken. Op die manier kan ik jullie meenemen, in mijn wereld van paardenfotografie.Ik vind het fantastisch om allerlei paarden op de foto te krijgen. Het maakt mij niet uit of het een sportpaard of een manegepaard is. Ieder paard is prachtig, zie je op elke foto terug.

 


Babette: tekstblogs

Hallo allemaal, mijn naam is Babette en ik mag gaan bloggen voor ROS-magazine online! Dus iedere maand kunnen jullie gaan lezen over de avonturen van onze kudde, bestaande uit mijn 3 bijzondere pony´s, mijn lieve hond Aya en mijzelf. Ieder van ons heeft een speciaal verhaal en met z'n vijfjes beleven we een hoop leuke, en soms ook minder leuke, dingen, die we vanaf nu graag met jullie delen. Wij hebben er zin in, tot snel!


Maritte: tekstblogs

Wat een verrassing was dat, toen ik ineens een mailtje binnenkreeg dat ik mocht bloggen voor ROS. Harstikke leuk! Mijn naam is Maritte Hoogendoorn, achttien jaar oud. Mijn drie passies zijn paarden, schrijven en fotografie, het liefste gecombineerd. Het knappe paardje op de foto is mijn verzorgpony Lucky. Naast hem rijd ik nog een merrietje bij, Danique. Meer verhalen over deze twee zal je nog wel voorbij zien komen. Tot blogs!

 


 

Stephanie: fotoblogs

Ik ben 28 jaar. Mijn grote passie zijn paarden en fotografie. Mijn fotografiepassie is zo'n 15 jaar geleden begonnen. Ik fotografeerde toen met een simpele camera met een rolletje. Al snel kwam er een digitale cameraatje. En in 2010 kreeg ik mijn eerste spiegelreflex camera, een Canon 450D. Ik heb ruim 30 fotoboeken vol, en tientallen foto's aan de muur. Nu bezit ik al 2 jaar mijn Canon 5Dlll en bezit ik een eigen fotostudio.

In 1996 kwam ik voor het eerst in aanmerking met paarden. Ik was toen een jaar of 9. Mijn zus verzorgde een Welshje genaamd Shadow. Ik heb in twee jaar tijd leren rijden op Shadow en in 1998 kreeg ik mijn eerste pony. Een Shetlander van 3 jaar oud. Inmiddels is hij alweer 20 en is hij nog steeds in mijn bezit. Tevens heb ik Shadow altijd gereden totdat ik echt te groot werd. Dus ik had altijd 2 paardjes tot mijn beschikking gehad. Shadow heb ik ruim 18 jaar lang verzorgd. Helaas is ze in 2014 geheel onverwachts overleden, terwijl we de dag voor haar dood nog prachtige foto's hebben gemaakt (ik had een bruidsjurk aan), die nu uitvergroot in mijn woonkamer hangt. Shadow was mijn maatje en ik mis haar nog iedere dag.

In 2007 kreeg ik onverwachts mijn merrie kado van mijn schoonouders. Ze is een kruising Haflinger/Tinker genaamd Lana. Een super eigenwijze, maar ook een lieve merrie. Ik rij voornamelijk recreatief (bitloos) en we houden van een sprongetje.


Judith: tekstblogs

Ik ben Judith, 41 jaar, geboren en getogen in Noord-Brabant. Samen met mijn partner Rob leven we met maar liefst 5 kinderen, 4 honden, 1 kat, 4 vogels en 2 konijnen. Naast dit drukke gezin, ben ik Emmett-Therapeute voor paarden, ruiters en honden. Sinds kort ben ik ook instructrice/ vertegenwoordigster voor een bedrijf dat zich hier op richt.

Zelf heb ik momenteel, helaas, geen paarden. Maar dat komt wel, want een leven zonder paarden is niet compleet wat mij betreft. Ik deel heel graag mijn kennis, bevindingen en ervaringen over paarden, dit doe ik via mijn Facebookpagina en vanaf nu zal ik ook maandelijks een blog schrijven over mijn ervaringen met de paarden en hun eigenaren.

 


Jalenka: tekstblogs

Hoi allemaal! Ik ben Jalenka, ik ben 30 jaar oud en woon in de Zaanstreek. Op mijn zevende ben ik begonnen met rijlessen en sindsdien ben ik flink besmet met het paardenvirus.
Sinds 2006 heb ik mijn Arabische merrie Kiya, die deze zomer 19 wordt. Ik hoop nog lang van haar te mogen genieten en nog enkele doelen te behalen. Ik kijk er naar uit om via de ROS-blog onze belevenissen met jullie te delen.

 


 

Brenda: fotoblogs

Zo leuk om twee hobby's te kunnen combineren! Paarden en fotografie zijn beide regelmatig een uitdaging. Ik vind het dan ook erg leuk om het fotoblogteam van ROS te mogen versterken!

Ik ben Brenda en ben 30 jaar. De laatste jaren is het fotograferen steeds serieuzer geworden, vooral paarden en honden zijn favoriet. Met mijn eigen paardje Rosa (zie foto) rijd ik recreatief, ze is 17 jaar oud en een enorm lief dier.